Derfor løber Lene for pigerne

Jeg kan aldrig mere vende ryggen til børnene i Bondo”

Mit hjerte brænder for børnene i Kenyas fattige Bondo-provins, hvor jeg er planfadder for to børn, som jeg besøger hvert år. Besøgene i Bondo har tydeliggjort, at ekstrem fattigdom ofte hænger sammen med undertrykkelse af børns helt basale rettigheder og manglende skolegang. Og i en kultur præget af traditioner, hvor piger ikke får de samme muligheder som deres brødre, er det dem, der er mest udsatte. Fattigdommen tvinger alt for mange fra skolebænken og ind i tvangslignende ægteskaber med hårdt arbejde og hyppige børnefødsler, mens pigerne selv er børn.

Derfor samler jeg nu på 6.år ind til Plans skoleprojekter for udsatte piger.
Målet er at give pigerne de samme muligheder som deres brødre for at få en uddannelse og dermed skabe sig et liv, hvor de kan forsørge sig selv, og deres døtre og sønner kan vokse op på lige vilkår.
Viden og oplysning er essentielt i indsatsen for pigerne. For først når drengene forstår, at deres egne livsvilkår forbedres gennem lighed for piger og drenge, kan vi skabe forandringer for nogle af verdens udsatte børn. Siden 2011 har jeg indsamlet mere end 300.000 kr., der bl.a. har givet børnene på ti skoler adgang til latriner og vand samt viden om hygiejne, der kan forbygge livsfarlige infektionssygdomme.

Sådan kom jeg i mål med de første 100.000
På min 50 års fødselsdags i 2012 besteg jeg toppen af Kilimanjaro, og alle der donerede, fik det markeret på det flag, jeg havde med på toppen af Afrikas højeste bjerg. I 2013 løb jeg CPH Marathon og startede løbeklubben Hippo Run. Her arrangerer jeg lejlighedsvis familieløb rundt om Søerne i København, hvor alle, uanset niveau, kan løbe – eller gå med.

Nu løber jeg mod de næste mål!
25.februar 2014 arrangerede jeg i samarbejde med Plan Danmark, Plan Kenya og Kenyas Atletik forbund et løb i Bondo, hvor jeg løb med 1.724 børn, der blev hentet i busser fra skoler i hele området. Løbet blev støttet af Plans Pigefond, der bl.a. finansierede roadshow med uddeling af informations-foldere, ophængning af bannere i hele provinsen, busser til transport af børnene, diplomer og præmier til løberne m.m. Løbet blev en kæmpe succes med tusindvis af tilskuere og prominente politikere, der talte pigernes sag, og en massiv mediedækning både i Kenya og herhjemme, sikrede at budskabet kom ud.
Bondo Run for the Girls afvikles igen den 5/11 2015 i samarbejde med Plans Pigefond, Plan Kenya og Kenyas Atletikforbund, og med deltagelse af tusind inviterede børn og Kenyanske atleter.

Følg med _J6P0615[4]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.